VIRKSOMHEDENS SOCIALE ANSVAR

LIGESTILLING MELLEM KØNNENE

Vi tror på ligestilling mellem kønnene i lederstillinger og er stolte over at være nr. 1 på Allbrights prestigefulde liste over virksomheder med ligestilling for 2015.

Odd Mollys bestyrelse består af 50 % kvinder og 50 % mænd, og ledelsen består af 60 % kvinder og 40 % mænd.

Vi ærer Molly i alt, hvad vi gør. Vi ønsker at inspirere piger og kvinder i alle aldre til at bryde med konventionerne og følge deres drømme. Vi vil altid kæmpe for flere Molly'er i verden. Derfor startede vi Odd Project - et initiativ, der opfylder pigers livslange drømme.

MILJØ

Tekstilindustrien påvirker miljøet med sit betydelige vand- og kemikalieforbrug. Derfor ønsker Odd Molly at være et bæredygtigt alternativ for vores kunder, og vi arbejder hele tiden på at forbedre os. Selv om der er lang vej, starter den med et enkelt skridt.

En af vores grundlæggende værdier er, at vi ikke designer hurtig mode - vi håber, at hvert stykke tøj, som vi producerer, vil blive elsket og brugt i mange sæsoner.

GENBRUG

We are working together with the organization Human Bridge. Together with Human Bridge we donate clothes that we cannot sell through our stores, but instead of throwing them away these are given to people in need. The clothes are sorted before they are donated, to ensure that they are clean and in good condition. If the clothes do not fulfill these criteria they will be recycled by Returtex.

MATERIALEVALG

Når vi vælger materialer til vores tøj, har vi et valg - vi kan anvende et mere eller mindre bæredygtigt materiale. Samtidig skal garnet eller tekstilet tilfredsstille vores design- og kvalitetskrav. Vi stræber efter hurtigst muligt at øge procentdelen af bæredygtige materialer i vores kollektion.

KEMIKALIER

Alle Odd Mollys leverandører skal underskrive vores lister over kemikalier, der er underkastet restriktioner i henhold til EU-lovgivningen (REACH). For at sikre, at alle leverandører følger reglerne, tester vi vores materialer på akkrediterede laboratorier.

Odd Molly er også medlem af “Kemikaliegruppen” ved det svenske forskningscenter, der støtter tekstilvirksomheder i deres håndtering af kemikalier i deres forsyningskæde.

SOCIAL ANSVARLIGHED

Odd Molly er medlem af Fear Wear Foundation, en uafhængig almennyttig organisation, der arbejder sammen med dens medlemmer for at forbedre arbejdsforholdene i fabrikker i tekstilindustrien. Som medlem har Odd Molly forpligtet sig til at overholde Fair Wear Foundations kodeks for arbejdsforhold og til konstant at presse leverandørerne til forbedringer. Sammen med revisionsholdene fra Fair Wear foretager vi jævnlige inspektioner på de fabrikker, der fremstiller vores beklædningsgenstande.

Målet er altid at have overvågede fabrikker, der står for 90% af vores produktionsvolumen.

Odd Molly tror på, at tæt og langvarigt samarbejde med vores leverandører er positivt for begge parter. Nogle af vores leverandører har arbejdet sammen med os siden virksomheden startede, og de fleste af dem i adskillige sæsoner. Vi besøger hver leverandør med jævne mellemrum, normalt to gange om året. Dette tætte forhold hjælper os med at få leverandørerne til at forstå vigtigheden af og fordelene ved at implementere kodekset for arbejdsforhold. Besøg Fair Wear Foundation for flere oplysninger.


Socialrapport
Kontrol af mærkets præstation

VAND

En udfordring for tekstilindustrien er verdens svindende adgang til rent vand. For at bidrage til en bedre og mere effektiv vandhåndtering i de fabrikker, som vi anvender, var Odd Molly 2010 en af de 34 svenske virksomheder, der oprettede Sveriges Tekstilvandinitiativ (Sweden Textile Water Initiative (STWI)) sammen med Stockholms Internationale Vandinstitut (Stockholm International Water Institute (SIWI))

Projektet var en læringsproces omkring vandressourcer i forsyningskæderne for detailhandlerne af tekstil og læder. Det har givet os en dybere indsigt i, hvordan vi kan bidrage til et mere bæredygtigt vandforbrug.

Vi har også udviklet retningslinjer for spørgsmål vedrørende vandeffektivitet, forebyggelse af vandforurening og spildevand i forsyningskæden.

STWI Projects er næste fase i projektet med start 2015. I et unikt samarbejde mellem STWI’s mærker, SIWI og SIDA (The Swedish International Development Cooperation Agency) kan leverandører få hjælp fra eksperter til at evaluere, om de kan forbedre deres vandhåndtering og samtidig få den relevante uddannelse. Odd Molly har 3 leverandører, der deltager i dette projekt.

For flere oplysninger kan du besøge STWI. Du kan også læse den første globale rapport fra STWI Projects, der offentliggøres hvert andet år.

Hvis du er interesseret i at læse mere, kan du købe bogen ”The Textile Challenge”. I bogen får du hele historien og idéen bag Sveriges Tekstilvandinitiativ (Sweden Textile Water Initiative). For hver solgt bog doneres 1 USD til WaterAid India. Køb bogen her!

ETIK

• Odd Molly anvender ikke materialer klassificeret som "ægte pels", men kun huder fra dyr, der er blevet opdrættet til fødevareindustrien. Eksempler er huder og pels fra får, ged, ko, alpaka og rensdyr.

• Odd Molly har siden november 2012 været medlem af "Fur Free Retailers program" (Pelsfri detailhandlerprogram).

• Den merinould, som Odd Molly anvender, er mulesingfri, da den kommer fra Sydafrika, hvor metoden "mulesing", dvs. beskæring af dyrets bagparti, ikke anvendes.

• Vi accepterer ikke plukning af dun og fjer fra levende dyr. Vores leverandører af dun er certificeret af IDFL.

• I og med at vi ikke accepterer dyremishandlende metoder til at klippe angorakaniner, har vi besluttet at udelukke angoragarn fra vores kollektioner.

Læs mere på

www.djurensratt.se
www.infurmation.com
www.palsfrihandel.se
www.furfreeretailer.com