Odd Molly er et brand med ånd, hjerte og bevidsthed.

VORES VISION

Odd Molly gør en positiv forskel og vil altid være inspireret af og kæmpe for flere Mollyer i verden.

Læs hele vores bæredygtighedsrapport her.

TANKE

Odd Molly ønsker at hjælpe sine kunder med at klæde sig mere bæredygtigt og tilbyder et helt særligt designkoncept med bæredygtige materialer, høj kvalitet og lang levetid. Så lille aftryk som muligt – så lang levetid som muligt. Fremme af genanvendelse og genbrug.

HJERTE

Odd Molly vil kæmpe for kvinders ret til at bestemme, hvordan de vil leve deres liv og bidrage til samfundet. Et samfund, hvor kvinder har en følelse af frihed og tør følge deres drømme med selvstændighed, ytringsfrihed og accept af mangfoldighed.

BEVIDSTHED

Odd Molly ønsker at udøve indflydelse på både samarbejdspartnere, ansatte og samfundet på en positiv måde ved aktivt at tage ansvar. Langsigtede tillidsforhold med samarbejdspartnere og ansatte, der skaber værdi for dem omkring os.MATERIALEVALG

Når vi vælger materialer til vores tøj, har vi et valg – vi kan anvende et mere eller mindre bæredygtigt materiale. Samtidig skal garnet eller tekstilet tilfredsstille vores design- og kvalitetskrav. Vi stræber efter hurtigst muligt at øge procentdelen af bæredygtige materialer i vores kollektion. Tjek vores stilarter i bæredygtige materialer ud.


PRODUKTION

Odd Molly har ingen produktion selv, men lader sine kollektioner blive produceret af udvalgte leverandører i Kina, Indien, Italien, Polen, Portugal, Spanien og Marokko. Som følge af de håndlavede og komplicerede detaljer på mange varer stiller Odd Molly særligt høje krav til sine leverandører. Valget af producenter er først og fremmest baseret på produktkvalitet og leveringssikkerhed, men etiske og miljømæssige betingelser er også en faktor, og ligeledes skal produktionen være økonomisk levedygtig. Leverandører skal overholde Odd Mollys aftale om kvalitetssikring og kemikalier.


Social Rapport 2019
Social Rapport 2018
Social Rapport 2017
Social Rapport 2016
Kontrol af mærkets præstation 2018
Kontrol af mærkets præstation 2017
Kontrol af mærkets præstation 2016

ETIKVi er stolte over at kunne annoncere, at vi har underskrevet den svenske modebranches etiske charter for aktivt at samarbejde med branchen på områder som diversitet og social bæredygtighed. Denne standard omfatter emner som minimumsalder, arbejdsvilkår, sundhedsmæssige betingelser, størrelser for kollektionsprøver og bredere repræsentation i forhold til etnicitet, alder og køn. Charteret er unikt, idet det for første gang omhandler alle funktioner og discipliner i branchen.

DYREVELFÆRD

• Odd Molly anvender ikke materialer klassificeret som "ægte pels", men kun huder fra dyr, der er blevet opdrættet til fødevareindustrien. Eksempler er huder og pels fra får, ged, ko, alpaka og rensdyr.

• Odd Molly har siden november 2012 været medlem af "Fur Free Retailers program" (Pelsfri detailhandlerprogram).

• Den merinould, som Odd Molly anvender, er mulesingfri, da den kommer fra Sydafrika, hvor metoden "mulesing", dvs. beskæring af dyrets bagparti, ikke anvendes.

• Vi accepterer ikke plukning af dun og fjer fra levende dyr. Vores leverandører af dun er certificeret af IDFL.

• I og med at vi ikke accepterer dyremishandlende metoder til at klippe angorakaniner, har vi besluttet at udelukke angoragarn fra vores kollektioner.

Læs mere på

www.swedishfashioncouncil.se
www.djurensratt.se
www.infurmation.com
www.palsfrihandel.se
www.furfreeretailer.comLIGESTILLING MELLEM KØNNENE


Vi tror på ligestilling mellem kønnene i lederstillinger og er stolte over at være nr. 1 på Allbrights prestigefulde liste over virksomheder med ligestilling for 2015.

Odd Mollys bestyrelse består af 50 % kvinder og 50 % mænd, og ledelsen består af 60 % kvinder og 40 % mænd.

Vi ærer Molly i alt, hvad vi gør. Vi ønsker at inspirere piger og kvinder i alle aldre til at bryde med konventionerne og følge deres drømme. Vi vil altid kæmpe for flere Molly'er i verden. Derfor startede vi Odd Project - et initiativ, der opfylder pigers livslange drømme.

SECONDHAND

Som et skridt i vores bæredygtige arbejde købte vi i december 2019 Used By – en svensk digital markedsplads med secondhand. På Used By kan alle sælge tøj, indretningsartikler og tilbehør, som man ønsker at give et længere liv inden for segmenterne Fashion, Home og Baby & Child. Du kan ofte finde Odd Molly-varer fra tidligere kollektioner. Eller hvorfor ikke sælge varer, som du ikke længere bruger? Used By kan på nuværende tidspunkt kun anvendes af svenske brugere. Gå til Used By.

MILJØ

Tekstilindustrien påvirker miljøet med sit betydelige vand- og kemikalieforbrug. Odd Molly ønsker at være et bæredygtigt alternativ for vores kunder, og vi arbejder hele tiden på at forbedre os. Selv om der er lang vej, starter den med et enkelt skridt.

En af vores grundlæggende værdier er, at vi ikke designer hurtig mode - vi håber, at hvert stykke tøj, som vi producerer, vil blive elsket og brugt i mange sæsoner.

KEMIKALIER

Alle Odd Mollys leverandører skal underskrive vores lister over kemikalier, der er underkastet restriktioner i henhold til EU-lovgivningen (REACH). For at sikre, at alle leverandører følger reglerne, tester vi vores materialer på akkrediterede laboratorier.

Odd Molly er også medlem af “Kemikaliegruppen” ved det svenske forskningscenter, der støtter tekstilvirksomheder i deres håndtering af kemikalier i deres forsyningskæde.

GENBRUG

Vi samarbejder med organisationen Human Bridge. Sammen med Human Bridge donerer vi det tøj, som ikke bliver solgt i vores butikker. I stedet for at smide det ud, giver vi det til mennesker i nød. Tøjet sorteres, inden det bliver doneret, for at sikre, at det er rent og i god stand. Hvis tøjet ikke opfylder disse krav, bliver det genbrugt af Returtex.VAND

En udfordring for tekstilindustrien er verdens svindende adgang til rent vand. For at bidrage til en bedre og mere effektiv vandhåndtering i de fabrikker, som vi anvender, var Odd Molly 2010 en af de 34 svenske virksomheder, der oprettede Sveriges Tekstilvandinitiativ (Sweden Textile Water Initiative (STWI)) sammen med Stockholms Internationale Vandinstitut (Stockholm International Water Institute (SIWI))

Projektet var en læringsproces omkring vandressourcer i forsyningskæderne for detailhandlerne af tekstil og læder. Det har givet os en dybere indsigt i, hvordan vi kan bidrage til et mere bæredygtigt vandforbrug.

Vi har også udviklet retningslinjer for spørgsmål vedrørende vandeffektivitet, forebyggelse af vandforurening og spildevand i forsyningskæden.

STWI Projects er næste fase i projektet med start 2015. I et unikt samarbejde mellem STWI’s mærker, SIWI og SIDA (The Swedish International Development Cooperation Agency) kan leverandører få hjælp fra eksperter til at evaluere, om de kan forbedre deres vandhåndtering og samtidig få den relevante uddannelse. Odd Molly har 3 leverandører, der deltager i dette projekt.

For flere oplysninger kan du besøge STWI. Du kan også læse den første globale rapport fra STWI Projects, der offentliggøres hvert andet år.

Hvis du er interesseret i at læse mere, kan du købe bogen ”The Textile Challenge”. I bogen får du hele historien og idéen bag Sveriges Tekstilvandinitiativ (Sweden Textile Water Initiative). For hver solgt bog doneres 1 USD til WaterAid India. Køb bogen her!

KLIMAKOMPENSATION

Vi klimakompenserer al CO2-udledning i forbindelse med fremstillingen af emballage til vores websalg. Vores kompensation går til at producere solenergi i Bhilwara-distriktet i Indien, hvilket bidrager til fossilfri elforsyning. Regionen ligger ikke langt fra New Delhi, hvor vi producerer visse af vores tekstiler, og således med egne øjne kan se de problemer, som skyldes fossil brændsel. Dette projekt forhindrer hvert år udledning af omkring 8.700 ton CO2.